Kontaktujte nás

Co hledáte?

Postupy hygieny potravin FSMA

Osvojte si požadavky FSMA v oblasti hygieny potravin, preventivních kontrol a jak minimalizovat potravinová rizika prostřednictvím školení postupů hygieny potravin FSMA od SGS.
Osvojte si požadavky FSMA v oblasti hygieny potravin, preventivních kontrol a jak minimalizovat potravinová rizika prostřednictvím školení postupů hygieny potravin FSMA od SGS.

Pravidla preventivních kontrol FSMA potravin pro lidskou spotřebu specifikují školení v oblasti hygieny potravin jako základní požadavek pro osoby, které vyrábějí zpracovávají, balí nebo manipulují s potravinami. Tento kurz je úvodem do požadavků hygieny potravin FSMA.

Proč si zvolit školení společnosti SGS v oblasti postupů hygieny potravin FSMA?

Tento kurz vám pomůže:

  • Získat přehled o klíčových prvcích požadavků FSMA v oblasti hygieny potravin a preventivních kontrol produkčního a výrobního personálu
  • Pochopit požadavky udržování pracovního prostředí, které minimalizuje rizika způsobená potravinovými riziky

Osvědčené školení zaměřené na postupy hygieny potravin FSMA od předního poskytovatele kurzů

Jako přední poskytovatel odborného vzdělávání vám nabízíme unikátní odbornost v oblasti požadavků FSMA na preventivní kontroly potravin pro lidskou spotřebu.

Podrobnosti kurzu:

  • Trvání kurzu: Jeden den
  • Metodika výuky Individuální, virtuální (online) školení vedené instruktorem 
  • Akreditace: SGS

Po úspěšném dokončení tohoto kurzu obdrží absolventi certifikát SGS.

Obsah kurzu:

Modul 1: Představení

  • Preventivní kontroly potravin pro lidskou spotřebu
  • Kritické kontrolní body (CCPs)
  • Preventivní kontroly potravin pro lidskou spotřebu - kroky
  • Předchozí požadované programy (PRPs) a současné osvědčené výrobní postupy (GMPs)
  • Cíl systému preventivních kontrol potravin pro lidskou spotřebu

Modul 2: Rizika bezpečnosti potravin

  • Potravinová rizika – definice
  • Identifikace potencionálních potravinových rizik
  • Kategorie potravinových rizik:
    • Biologické
    • Chemické
    • Fyzikální
    • Radiologické
    • Alergeny
  • Sledování potravinových rizik

Modul 3: Zdraví a hygiena zaměstnanců

  • Preventivní opatření pro bezpečnost potravin
  • Postupy mytí rukou
  • Osvědčené postupy osobní hygieny pro bezpečnost potravin

Modul 4: Manipulace a skladování potravin

  • Bezpečnostní opatření při vstupní inspekci
  • Vizuální inspekce dodávek kamionů
  • Úvod do skladování
  • Pokyny pro skladování

Modul 5: Zpracování potravin

  • Jak kontrolovat bezpečnost potravin při zpracování potravin a surovin
  • Pět zásad bezpečnosti potravin
  • Úklidové provozy a vybavení
  • Dezinfekční prostředky a jejich používání
  • Programy regulace škůdců
  • Údržba a kalibrace vybavení
  • Kritické kontrolní body

Obraťte se na nás ještě dnes, abyste se dozvěděli více informací o školení FSMA v oblasti hygieny potravin.

Související služby

Ostatní služby

Kontaktujte nás

  • SGS Czech Republic s.r.o.

K Hájům 1233/2,

, 155 00,

Praha, Česká republika