Potravinové patogeny, které se dostanou ke spotřebitelům, mohou způsobit nemoc a dokonce smrt. Kontaminované výrobky, které se dostanou do potravinového řetězce, mohou způsobit nenapravitelnou škodu pro značku i jejího výrobce, i když jsou objeveny ještě před tím, než způsobí poškození. Uvolnění kontaminovaných potravinových výrobků povede minimálně k drahému stažení z trhu a jejich zničení.
Rychlé mikrobiologické testování potravin nabízí rychlejší výsledek než tradiční metody. Obvykle poskytneme výsledky do dvou až tří dnů. Naše testování ověřuje přítomnost či nepřítomnost patogenů a pomáhá tak společnostem zajistit, že kontaminované výrobky nejsou uvolněny do dodavatelského řetězce.
Abychom pomohli dodávce bezpečných potravin, testujeme surové složky a hotové výrobky pomocí mikrobiologických identifikačních technik včetně:
- polymerázové řetězové reakce (PCR);
- VIDAS;® automatické detekce potravinových patogenů.
Testujeme na přítomnost těchto patogenů:
- Salmonella spp.;
- Salmonella enteriditis;
- Listeria monocytogenes;
- Listeria spp.;
- E. coli O157:H7;
- Jiné než O157 STEC;
- Campylobacter spp.;
- Campylobacter jejuni;
- Cronobacter spp.;
- Shigella spp.;
- Staphylococcus aureus;
- Vibrio parahaemolyticus;
- Bacillus cereus;
- Yesinia enterocolitica;
- Clostridium perfringens.
Volba spolehlivého a důsledného partnera pro testování je životně důležitá pro váš úspěch. Každá chyba při provádění účinného a přesného mikrobiologického testování může způsobit stejnou škodu jako uvolnění kontaminovaného zboží do distribuce - falešně pozitivní zkouška může vést ke zničení úplně vyhovujících výrobků nebo jejich stažení z trhu.
Proč si zvolit společnost SGS?
Odborníci v naší světové síti zkušebních laboratoří potravin pracují důsledně a podle stejně přísných norem po celém světě.
Rychlé testování potravin může rychle identifikovat mikrobiologické problémy, zabránit poškození pověsti a škodě na zdraví lidí. Kontaktujte vaši místní kancelář SGS ještě dnes, abyste se dozvěděli více informací.