Skip to Menu Skip to Search Kontaktujte nás Czech-Republic Webové stránky a jazyky Skip to Content

Funkční testování potravin od společnosti SGS analyticky podporuje ověření tvrzení o výrobku a kvalifikaci funkčních složek potravin.

Výrobci potravin a dovozci musí zajistit, že veškerá tvrzení jako např. ‘přírodní’, ‘zdravé’ a ‘probiotické’ jsou přesná. Testování potravin a potravinových výrobků podporuje prokázání vyhovění na základě vědeckých důkazů.

Na obalech a štítcích se používají zdravotní tvrzení informující spotřebitele o dietní kvalitě a vztazích diety a nemocí. Naše testování a analýza výrobků ověří, že uvedená koncentrace složek, která je často spojována se zdravými výrobky a energetickými nápoji, je pravdivá a vědecky ověřená.

Služby funkčního testování potravin

Naše laboratoře akreditované podle ISO 17025 provádí testování pomocí technologií, jako je kapalinová chromatografie (HPLC) a plynová chromatografie (GC) s vysokým rozlišením, obě metody s různými detektory jako hmotnostní spektrometrie (MS a MS/MS), a samozřejmě tradiční analýzu výživových složek.

  • Všechny polyfenoly
  • Všechny prokyanidiny
  • Všechny bioflavonoidy
  • Karotenoidy
  • Fenolové kyseliny
  • Katechiny
  • Organické kyseliny
  • Flavonoidy
  • Isoflavony
  • Nukleosidy a nukleotidy
  • Steroly
  • Aminokyseliny
  • Mastné kyseliny včetně mastných omega kyselin
  • Vitamíny
  • Výživový panel
  • Laktobakterie

Požadavky předpisů

Zdravotní tvrzení na potravinových výrobcích jsou regulována v USA, Kanadě, Evropské unii, Japonsku a Číně. Při vývoji nových funkčních potravinových výrobků by se měly od počátku zvažovat cílové země a jejich požadavky.

Využijte naši globální odbornost a naši síť akreditovaných laboratoří podle ISO 17025, abyste vyhověli vašim potřebám funkční analýzy potravin.