Běžné patogeny jako Salmonella spp., toxiny produkující Escherichia coli, Listeria monocytogenes a Campylobacter spp. se do potravinového řetězce dostávají prostřednictvím kontaminovaných živočišných výrobků a výrobků z ovoce a zeleniny. Rychlá a účinná detekce patogenů je životně důležitá pro ochranu bezpečnosti spotřebitelů, zajištění vyhovění předpisům a minimalizaci rizika pro vaši značku.
Proč si zvolit testování patogenů od společnosti SGS?
Naši odborníci v našich nejmodernějších zařízeních umístěných po celém světě zajišťují detekci patogenů podle místních požadavků, globálních programů nebo potřeb specifických klientů a nabízejí klasické referenční metody a ekvivalentní rychlé metody pro co nejširší rozsah patogenů.
Patří k nim:
- skupina Bacillus cereus;
- BC toxiny;
- Campylobacter spp.
- Clostridium perfringens;
- Cronobacter sakazakii;
- Escherichia coli (STEC) produkující toxin shiga jako:
- E.coli O157/H7;
- E.coli O104/H4
a také patogeny, které se musí testovat podle požadavku Inspekční služby ministerstva zemědělství a bezpečnosti potravin USA (USDA FSIS): - E.coli O26;
- E.coli O45;
- E.coli O103;
- E.coli O111;
- E.coli O121;
- E.coli O145;
- Legionella pneumophila;
- Listeria spp.;
- Listeria monocytogenes;
- Salmonella spp. a Salmonella tvořící sérotypy (S. typhimurium a S. entiritidis);
- Shigella spp.;
- Staphylococcus aureus;
- toxin Staphylococcus aureus;
- Vibrio spp.;
- Yersinia enterocolitica;
- Norovirus a HAV.
Můžeme poskytnout podporu pro vaše úsilí a programy s cílem dodávat spotřebitelům bezpečné výrobky.
Kontaktujte společnost SGS ještě dnes a zjistěte, jak naše služby testování potravinových patogenů mohou ochránit vaši značku, podnikání, zákazníky a spotřebitele.