Skip to Menu Skip to Search Kontaktujte nás Czech-Republic Webové stránky a jazyky Skip to Content

Testování alergenů v potravinách, které poskytujeme, vám pomůže dostát požadavkům na označování potravin a také bude chránit veřejnost. V rámci programu kontroly alergenů v potravinách můžeme testovat přítomnost potravinových alergenů.

Chcete-li splnit požadavky vašich cílových trhů na označování alergenů, musíte vědět o alergenních přísadách a také o křížové kontaminaci alergeny, k níž mohlo dojít. Všechny tyto aspekty zahrnují naše komplexní a nezávislé služby v oblasti testování a označování, a to v každé fázi řetězce zásobování potravinami. Pro stanovení přítomnosti nízkých hladin alergenů používáme osvědčenou metodu polymerázového řetězce (PCR) a metodu na bázi imunoenzymatické reakce (ELISA).

V podstatě lze říci, že všechny známé potravinové alergeny jsou proteiny, které dokáží přežívat ve velkém množství a často přečkají zpracování potravin. Většina potravinových bílkovim může sice být alergenní, nicméně legislativa EU v oblasti označování alergenů říká, že nejpravděpodobnějšími příčinami alergické reakce jsou:

  • celer
  • lepek v obilovinách (např. ječmenu, ovsu, žitu, pšenici)
  • vejce
  • ryby
  • lupina
  • mléko a mléčné výrobky 
  • měkkýši (např. škeble, slávky, ústřice, hřebenatky)
  • hořčice
  • ořechy (např. mandle, para ořechy, kešu, lískové ořechy, makadamové ořechy, arašídy, pekanové ořechy, pistácie, vlašské ořechy)
  • mořští korýši (např. krabi, humři, krevery)
  • sezamová semínka
  • soja
  • oxid siřičitý a sírany (v hodnotách nad 10 mg/kg nebo 10 mg/l)

Spojte se s námi a dozvíte se, jak díky našemu testování potravinových alergenů můžete zajistit shodu s příslušnými předpisy a jak můžete chránit své zákazníky.