Skip to Menu Skip to Search Kontaktujte nás Czech-Republic Webové stránky a jazyky Skip to Content

Systém schvalování výrobků ověřených podle kodexu je proces, kdy společnost SGS provádí audity ve výrobních závodech a testování výrobků z hlediska standardů doporučených komisí pro potravinový kodex ("Codex Alimentarius").

Díky našim nezávislým, mezinárodně uznávaným testovacím metodám a holistickému přístupu ke kvalitě výrobků vám tento systém certifikace může pomoci zajistit bezpečnost potravin a splnit požadavky regulatorních orgánů.

Komise pro Codex Alimentarius, která byla založena v 60. letech organizací Food and Agriculture Organization (FAO) a Světovou zdravotnickou organizací (WHO), stanoví mezinárodně hamonizované strandardy potravin. Kodex potravinových norem, v současné době celosvětově uznávané řešení, představuje společný referenční bod pro spotřebitele, výrobce a zpracovatele potravin, vládní agentury pro kontrolu potravin i mezinárodní obchod s potravinami.

Naše testovací protokoly jsou v souladu s normami potravin, protokoly auditu a metodou analýzy rizik a kritických kontrolních bodů (HACCP) potravinového kodexu Codex Alimentarius. Navíc dodržujeme veškeré regulatorní požadavky týkající se země, kde je daný výrobek určen k prodeji. Pokud jsou místní regulatorní požadavky přísnější než normy uvedeného kodexu, musejí být výrobky v souladu s minimálními místními požadavky.

Pokud vaše společnost a výrobky úspěšně splní systém ověření podle Kodexu, můžete na obalu svého výrobku umístit značku schválení výrobku SGS na základě ověření podle Kodexu. Pečeť bezpečnosti a kvality podpoří důvěru trhu a významnou měrou posílí vaše postavení v rámci odvětví. Vzhledem k nepřetržitému monitorování kvality výrobků vám můžeme poskytnout ujištění, že zákazníci získají při každém nákupu stejnou úroveň kvality.

Používáme tento standard u celé řady kategorií výrobků, k nimž patří mimo jiné:

  • potraviny a nápoje;
  • konzervované výrobky;
  • mléčné výrobky;
  • sušené potraviny a další výrobky;
  • vejce;
  • ryby a rybí výrobky (mražené a chlazené);
  • ovoce a zelenina (čerstvá, sušená, chlazená a mražená);
  • obilné výrobky, cereálie, průmyslové pečivo, cukrovinky;
  • masné výrobky;
  • oleje a tuky;
  • potraviny určené k přímé spotřebě (čerstvé, chlazené a mražené).

Prostřednictvím pravidelných testů a auditů vám můžeme pomoci napřetržitě monitorovat a optimalizovat váš systém řízení bezpečnosti potravin a související procesy. Náš audit je zaměřený minimálně na následující oblasti:

  • zařízení;
  • závod;
  • manipulaci s hotovými výrobky a jejich balení;
  • plán identifikace rizik a kritického kontrolního bodu (HACCP);
  • označování výrobků a specifikaci procesů finálních výrobků;
  • lidské zdroje;
  • systém monitorování škůdců;
  • systém a kontrolu řízení jakosti;
  • suroviny a jejich dodavatele;
  • skladovací zařízení;
  • nakládání s odpady.

Kontaktujte společnost SGS ještě dnes a informujte se, jakým způsobem vám může náš systém ověření výrobků podle Kodexu pomoci dodržet regulatorní požadavky a zajistit bezpečnost potravin.